Cursussen

Muziek op schoot®

Van 1 t/m 3 jaar

Het is natuurlijk erg leuk voor de kleine om met andere kinderen muziek te maken, te zingen, te dansen, te spelen en te kijken naar elkaar. Muziek op schoot® is voor de peuter zeker niet alleen op schoot zitten. Als we een liedje gaan zingen is daar meestal een bewegings- of spelelement in verwerkt zodat de kinderen betrokken kunnen meedoen. Ook trekken de instrumentjes (bijv. voor ieder kind een mooie kleurige trommel) en speelse materialen alle aandacht. Na afloop van ... Lees verder »

Muziek en prentenboek

Voor 3 jarigen (zonder begeleiding)

Een prentenboek gebruiken als uitgangspunt nodigt op een positieve en stimulerende manier uit tot reactie! Samen luisteren naar een prachtig prentenboek, erover zingen, dansen, spelletjes doen en muziek maken is nu helemaal leuk. Tussen het derde en vierde jaar maakt het kind een grote verandering door. De peuter is al een hele persoonlijkheid en vindt dat hij/zij alles zélf wel kan. Wat toch wel fijn is, is dat papa of mama nog wel dichtbij zijn. Ouders wachten in de gezellige ... Lees verder »

Muziek voor kleuters

Voor 4 en 5 jarigen

Tijdens de muzieklessen komen allerlei oefeningen en spelletjes spelenderwijs aan de orde, zoals kringspelletjes, fantasiespel, klank- en concentratiespel om het gehoor op een leuke manier te ontwikkelen. We gaan experimenteren op Orff-instrumenten; wat is een schellenraam, en speel eens een ritme op de guiro? Laat eens op een handtrom horen hoe een olifant loopt. En een muisje? Hoe klinkt het als je de berg afrent op een xylofoon? Al zingend, luisterend, bewegend en spelend gaan we de muzikale elementen beleven ... Lees verder »