Over Aline

Na de Pabo werd ik juf op de basisschool. Dit heb ik 10 jaar gedaan. Het werken met de kleuters had mijn voorkeur. Ik merkte dat mijn passie lag bij het geven van muziekles. Muziek boeide de kinderen enorm, en het gaf verbondenheid en een leuke sfeer in de groep. Daar wilde ik iets mee doen.

Ik volgde de post-hbo-opleiding ‘Muziek op schoot’ aan het Conservatorium van Amsterdam en werd in 2001 gekwalificeerd docent. In 2009 behaalde ik met de eindopdracht ‘Muziek en babymassage’ mijn certificaat tot babymassagedocent. Ik ben aangesloten bij de stichting Muziek met het Jonge Kind.

In 2001 begon ik als muziek docent bij de Leeuwenkuil, centrum voor de kunsten in Deventer. Ik geef nu als zelfstandig ondernemer cursussen voor peuters en kleuters. Nog steeds voel ik me als een vis in het water wanneer ik met muziek en jonge kinderen bezig ben. Om goed muziekles te kunnen geven vind ik kennis van muziek alleen niet voldoende. Inzicht in de ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsfase van het heel jonge kind vind ik ook nodig.

Wat mij aanspreekt in mijn werk is het (muzikale) spel en de ontwikkeling van de allerjongsten. Muziek is een perfect middel om samen plezier te hebben. Ik zet het ook bewust in om de kinderen in hun ontwikkeling te stimuleren. Ik vind het altijd boeiend om in allerlei vormen en variaties met muziekspelletjes, liedjes, materialen en instrumenten kinderen te inspireren tot het zich kunnen uiten in muziek.

Met muziek open je de harten van kinderen en dat geeft me energie!