Muziek op schoot®

Van 1 t/m 3 jaar

Het is natuurlijk erg leuk voor de kleine om met andere kinderen muziek te maken, te zingen, te dansen, te spelen en te kijken naar elkaar. Muziek op schoot® is voor de peuter zeker niet alleen op schoot zitten. Als we een liedje gaan zingen is daar meestal een bewegings- of spelelement in verwerkt zodat de kinderen betrokken kunnen meedoen. Ook trekken de instrumentjes (bijv. voor ieder kind een mooie kleurige trommel) en speelse materialen alle aandacht.

Na afloop van de les (45 minuten) is er een gezellig vrij spel moment met een grote mand vol speelgoed. Kopieën van de liedjes worden uitgedeeld en er is gratis thee en een koekje. Aline Corté is een enthousiaste en professioneel opgeleide muziekdocent. Ze is gespecialiseerd in het lesgeven aan baby’s, peuters en kleuters. Haar expertise ligt bij de ontwikkelings- en belevingswereld van het heel jonge kind. Ze vindt het leuk om tijdens de muziekles op haar fluit, mondharmonica, klokkenspel, ukelele of gitaar te spelen. Ook laat ze graag als luistermoment de sansula, koshi, harpschaal of het speeldoosje horen.

Voor wie:

De cursus is bedoeld voor een ouder/opa/oma/oppas die het leuk vindt om samen met de kleine te zingen en te spelen. Je hoeft als ouder niet mooi te kunnen zingen. Afhankelijk van de leeftijd en de aanmeldingen wordt je peuter in de groep om 9.30 uur of om 10.30 uur geplaatst.

Wat leer je:

Tijdens de muzieklessen doe je veel inspiratie op om thuis ook lekker te zingen, te spelen en plezier te maken met muziek. Muziek zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling van het jonge kind. De kinderen beleven de muziek ontdekkend en spelend. Muziek op Schoot-les zorgt voor een fijne verbinding tussen ouder en kind en is helpend bij een gevoel van basisvertrouwen bij het kind.

Wat heb je nodig:

Het is handig om voor de kleine antislipsokjes of slofjes mee te nemen, en voor het vrije spelmoment na de les wat te eten en te drinken.

Cursusdetails

Leeftijd
1 tot 2,5 jaar en 2,5 tot 4 jaar, één begeleider mag mee
Locatie
Kunstcircuit Deventer oost, Zwaluwenburg 2, Deventer
Tarief
€125
Lessen
10x
Tijd
09:30-10:30 of 10:30-11:30
Start
Woensdag 11 september & vrijdag 13 september