Muziek op schoot®

Van 1 t/m 3 jaar

Het is natuurlijk erg leuk voor de kleine om met andere kinderen muziek te maken, te zingen, te dansen, te spelen en te kijken naar elkaar. Muziek op schoot® is voor de peuter zeker niet alleen op schoot zitten. Als we een liedje gaan zingen is daar meestal een bewegings- of spelelement in verwerkt zodat de kinderen betrokken kunnen meedoen. Ook trekken de instrumentjes (bijv. voor ieder kind een mooie kleurige trommel) en speelse materialen alle aandacht.

Na afloop van de les (45 minuten) is er een gezellig vrij spel moment met een grote mand vol speelgoed. Kopieën van de liedjes worden uitgedeeld en er is koffie en thee. Aline Corté is een enthousiaste en professioneel opgeleide muziekdocent. Ze is gespecialiseerd in het lesgeven aan peuters en kleuters. Haar expertise ligt bij de ontwikkelings- en belevingswereld van het heel jonge kind. Ze vindt het leuk om tijdens de muziekles op haar fluit, mondorgel, klokkenspel of gitaar te spelen.

Voor wie:

De cursus is bedoeld voor een ouder/opa/oma/oppas die het leuk vindt om samen met de kleine te zingen en te spelen. Het maakt niet uit of een jongere peuter of een wat oudere peuter mee doet, alles kan aangepast worden aan het individuele kind. Je hoeft als ouder niet mooi te kunnen zingen.

Wat leer je:

Tijdens de muzieklessen doe je veel inspiratie op om thuis ook lekker te zingen, te spelen en plezier te maken met muziek. Muziek zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling van het jonge kind.

Wat heb je nodig:

Het is handig om voor de kleine antislipsokjes of slofjes mee te nemen, en voor het vrije spelmoment na de les wat te eten en te drinken.

Cursusdetails

Leeftijd
1 t/m 3 jaar, met 1 begeleider
Locatie
Kunstcircuit Deventer oost, Zwaluwenburg 2, Deventer
Tarief
€100
Lessen
10x, 1 keer per week
Tijd
09:30-10:30
Start
Maandag 23 september 2019 / Vrijdag 27 september 2019