Muziek op schoot® voor baby’s

Voor baby's van ± 4 maanden tot 11 maanden

Muziek voor baby’s kan dat dan? Jazeker, baby’s kunnen ontzettend genieten van muziek: klank mimiek, aanraking, stemexpressie en beweging. Muziek is onze allereerste taal. Kinderen brabbelen en ‘zingen’ al voor ze gaan praten.
Tijdens de Muziek op Schoot les krijgt je baby de tijd om te luisteren, gewiegd en aangeraakt te worden en te experimenteren met bewegen. Je ziet alerte oogjes, handjes die open en dicht gaan, beentjes die spartelen, mondjes die klanken maken, of een hopsend lijfje.
We zingen liedjes liedjes over dagelijkse activiteiten, we doen massage en contactspelletjes en spelen op eenvoudige instrumentjes zoals belletjes, schudinstrumentjes en (klank)speelgoed passend bij de belevingswereld van de baby.
De docent laat ook instrumenten horen in de les, een heus miniconcertje. Na de muziekles, die ongeveer 40 á 45 minuten duurt, sluiten we af met koffie, thee en een koekje, en het uitwisselen van (muzikale) tips.

Voor wie:

Voor ouders die even willen uitschakelen van de drukke buitenwereld. Een uurtje samen met de baby genieten brengt tevredenheid en rust. Het is gezellig om andere ouders en baby’s te ontmoeten.

Wat ervaar je:

Het versterkt de band en helpt de totale ontwikkeling optimaal te ondersteunen. Het maakt je opmerkzamer voor de signalen die je kindje geeft. Muziek geeft de mogelijkheid om je emoties te uiten en je liefde voor je kindje vorm te geven wat zorgt voor basisveiligheid en vertrouwen. Je legt een stevig fundament.

Wat heb je nodig:

Slofjes of antislipsokjes, luiers e.d., eventueel een flesje melk/ fruithapje voor na de muziekles

Cursusdetails

Leeftijd
±4 maanden tot ±11 maanden
Locatie
Kunstcircuit Deventer oost, Zwaluwenburg 2
Tarief
€75
Lessen
6x
Tijd
09:30-10:30
Start
Er wordt gestart zodra er een groepje gevormd kan worden op dinsdagochtend