Ervaringen

Samen met mijn dochter van 13 maanden ben ik begonnen met Muziek op schoot. Wat is dat een succes geweest! Aline sluit aan bij de kinderen en geeft ze allemaal in de groep en individueel de aandacht op een speelse manier. Daarnaast sluit aan bij het ouder/kind contact door liedjes en activiteiten samen te doen. Ze is rustig, oprecht, geduldig en is tegelijkertijd enthousiast tijdens de lessen. De creativiteit is elke les weer zichtbaar. Zowel mijn dochter als ik voelen ons vertrouwd tijdens de lessen en kijken uit naar de volgende muziek op schoot!
Bernadette (moeder) en Esmée, 13 maanden

Bijna 4 jaar geleden ging ik voor het eerst met mijn dochtertje van toen net 1 jaar naar Muziek op Schoot®. Inmiddels met mijn tweede dochtertje ook want wat is het ontzettend leuk! Aline voelt precies aan welke benadering het beste bij ieder kindje past en wint snel alle harten van de kindjes en hun ouders. Al na enkele lessen hoorde ik mijn dochters thuis diverse liedjes nazingen en het is iedere les weer spannend om te zien wat voor instrumentjes er bij de leuke liedjes zijn voor ieder kindje. Het verwondert mij steeds weer hoe Aline haar aandacht over alle kinderen zo goed kan verdelen. En ze leren ook zoveel. Luisteren, voelen, muziek maken, samen spelen samen delen, zingen, dansen en opruimen. Mijn dochtertjes en de kinderen van mijn vriendinnen staan bij de voordeur te dansen als ze weten dat we naar juf Aline gaan!
Fré (moeder) en Brisëis, 2 jaar

Aline Corté weet op een mooie en gevoelige wijze kleine kinderen te betrekken in haar muzikale wereld. Dat doet ze door op een laagdrempelige manier een sfeer te creëren waarbij het kind onmiddellijk betoverd wordt door muziek en spel. Door haar jarenlange ervaring met kleuters en peuters kan zij kinderen snel en doeltreffend pakken en meenemen op een muzikale ontdekkingsreis. Als ouder van twee kinderen die bij haar de cursussen hebben gevolgd merk ik dat de kinderen vrijer zijn om muziek te gebruiken in hun dagelijkse expressie. De lessen van Aline zijn warm, gevoelig en vrij. Er is veel variatie en kinderen worden gestimuleerd om beweging om te zetten in muziek. Ouders kunnen op een fijne manier hun band met hun kind versterken.
Freek (vader) en Marijn, 2 jaar

Onze dochter begon bij Aline toen ze net 1 jaar was geworden. Hoe klein ze ook was, de weg naar Muziek op Schoot® was vlot bekend en dat zorgde al snel voor een grote glimlach. Ze keek er altijd naar uit om samen muziek te maken en te zingen. Ze had enorm veel plezier en het was positief voor de taalontwikkeling. Aline zorgde voor makkelijk te gebruiken instrumenten en liedjes die bij de ontwikkeling pasten. Ook kregen we de liedjes op papier mee naar huis. Nog belangrijker was dat Aline voor een vertrouwde sfeer zorgde waarin kinderen én ouders zich vrij voelden om te zingen en muziek te maken. Onze dochter was dol op haar. Ik merkte dat ook mijn band met Roza versterkte. Ze is nu 3 jaar en we schrijven ons iedere keer weer in wanneer er een nieuwe serie begint. De laatste keer was dat de cursus Muziek en prentenboek. We kunnen de lessen van Aline van harte aanraden!
Melek (moeder) en Roza, 3 jaar

Aline zorgt voor een gemoedelijke en veilige sfeer binnen de lessen, samen met Woefie, een handpophond. Haar houding is sensitief en de lessen hebben een duidelijke structuur. De kinderen raken hierdoor snel vertrouwt met elkaar, de juf en de lessen. Centraal staat bij de cursus Muziek en prentenboek steeds een prentenboek dat prachtig voorgelezen wordt door Aline. Naar aanleiding hiervan vinden verschillende activiteiten plaats; van muziekinstrumenten en zang tot spel en beweging. Er is daarom voor elk kind wel iets te vinden wat hem of haar aanspreekt. Yenthe heeft veel fantasie en houdt van boeken. Het rollenspel met Woefie en het voorlezen vond ze dan ook het leukst. En de liedjes! Ze kent ze allemaal nog. Het opruimlied wordt nu ook thuis gebruikt ;-). Leuk dat de ouders ook een les mee mochten doen. Dat was een heerlijke start van de dag!
Merijn (moeder) en Yenthe, 3 jaar

Onze zoon Eren heeft met veel plezier de cursus Muziek op Schoot® gevolgd. Hij herkende de liedjes en spelletjes al snel. Elke week kwamen de ‘aangeleerde’ liedjes aan bod en ook was er ruimte voor nieuwe liedjes, waarbij verschillende bewegingen en instrumentjes werden aangeboden. Voor de kinderen interessant, omdat ze de ene keer lekker konden bewegen in de ruimte en de andere keer zelf op een instrument mochten spelen. Omdat er voldoende afwisseling was binnen de les, waren de kinderen ook erg betrokken. Mooi om te zien dat de lessen bijdragen aan de ontwikkeling van het jonge kind.
Huriye (moeder) en Eren, 1 jaar

Aline Corté geeft op een laagdrempelige, bevlogen, aanstekelijke wijze Muziek en Prentenboek. Ze weet prima aan te sluiten bij de belevingswereld van ieder uniek kind. Niets moet en (bijna) alles mag zodat kinderen zich vrij voelen om muziek écht te ontdekken. Aline is creatief met materialen, maakt gebruik van een grote diversiteit aan instrumenten (deels zelfgemaakt). Bovendien kan ze boeiend vertellen. De liedjes worden thuis enthousiast nagezongen, de verhalen nagespeeld. En ook lang nadat de cursus erop zit, vragen de kinderen nog naar “de muziekles van juf aline.” Een aanrader dus als je kind van muziek en verhalen houdt.
Simone (moeder) en Pepijn en Fiene, 3 jaar

Ik heb met mijn zoontje de ‘Muziek op Schoot®’-lessen van Aline Corté gevolgd. Ik wilde graag iets samen gaan doen voordat hij naar de basisschool zou gaan. Wat was dit een goede keuze! Het was elke week weer een feestje om naar de les te mogen gaan. We hebben de aangeleerde liedjes vaak samen gezongen met zijn tweeën, maar ook voor de opa’s en oma’s. Wil je iets interactiefs met je kind gaan doen, dan vind ik dit echt een aanrader!
Angeliek (moeder) en Cas, 3 jaar

Met onze twee zoons genieten we inmiddels al een jaar of 5 van de muziekles bij Aline. Er valt geen onvertogen woord, de heren stonden altijd meteen klaar om te gaan. We zijn begonnen met Muziek op Schoot, doorgegaan met Muziek en Prentenboek en hebben nu ook de cursus Muziek voor Kleuters gevolgd. Het is erg leuk om de progressie te zien in de lessen, maar voor allebei geldt dat onze jongens er vol enthousiasme in gaan, en vrolijk en blij uit komen. We merken dat Aline de juiste snaar weet te raken, waar onze jongens toch best verschillend zijn. En als extra bonus, de plek in de binnenstad gaf papa of mama de kans eventjes rustig koffie te drinken.
Aart (vader) en Aiden, 4 jaar 

Toen onze zoon 1 jaar was, heb ik al samen met hem de lessen Muziek op Schoot® gevolgd. Inmiddels heeft hij zelfstandig de lessen Muziek voor Kleuters gevolgd. Hij genoot enorm van de liedjes, de verhalen, het zelf spelen op de instrumenten en de lol tijdens de spelletjes. Als ouder was het mooi om te zien hoe vrij hij zich kon uiten in muziek. Onze zoon werd duidelijk geraakt door de muzieklessen. Thuis worden wij nu regelmatig getrakteerd op ‘concertjes’. Muziek is echt een onderdeel geworden van zijn dagelijkse spel. Aline is gevoelig en weet de juiste snaar te raken bij jonge kinderen. Haar liefde voor muziek weet ze op een mooie manier te brengen.
Annemieke (moeder) en Koen, 4 jaar